1247589730_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tässä se nyt on,nimittäin ihka ensimmäinen marsipaanikakku! Kovasti pelkäsin etukäteen lopputulosta,joka kuitenkin osoittautui melkoisen onnistuneeksi.

1247589810_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kakun marsipaanikoristeet tein perjantaina hiukan kovettumaan.Teemana on mökkiranta,jossa on lumpeita sekä kaloja.Kalat ja lumpeet ovat marsipaanista ja lisukkeena on sokerihelmiä.Koristeet on liimattu valkoisella sokerikuorrutteella.

Sitten Ohje:

1 lasi munia (n.3dl lasi)

1 lasi sokeria

1 lasi vehnäjauhoja

1,5 tl leivinjauhetta

3 rkl Fazer Ögon kaakaojauhetta

1,5 tl vaniljasokeria

Klassisesti ensin vatkataan munat ja sokeri vaahdoksi.Vaahtoon sekoitetaan (keskenään sekoitetut) kuivat aineet.Taikina kaadetaan voideltuun vuokaan ja paistetaan 175 asteessa noin tunnin ajan.Pohjan annetaan jäähtyä vuoassa ennen kumoamista.

Pohjan paistoin teräksisessä leivontavuoassa,jonka olen joskus tilannut muistaakseni Ellokselta.Olen lukenut,että muotoilemisen vaivalta säästyy kun paistaa pohjan kulhomaisessa vuoassa.Piti paikkansa!Minulla on teräksisiä vuokia montaa eri kokoa ja nyt tuntuu siunaukselta,että olen niitä hankkinut.

Lauantaina kostutin pohjan,täytin kakun ja koristelin valmiiksi sunnuntain juhliin.

Kostutukseen käytin maitokahvia.Kahvin keitin Pentikin joulukahvipusiin lopusta,johon lisäsin tavallista kahvia sekä kardemummaa.

Täyte:

1 prk vaniljatuorejuustoa (muistaakseni Sunnuntaita)

1 prk rahkaa (maustamatonta)

2 dl kuohukermaa

noin 3 dl mansikkasosetta (tuoreita mansikoita survottuna)

0,5 dl sokeria

1 tl vaniljasokeria

Ensin vatkataan kerma vaahdoksi ja siihen sekoitetaan muut aineet yksitellen.(Mainittakoon,että täytettä jäi reilusti yli ja päätyi iltaherkuksi lasten nukkumaanmenon jälkeiseen töllötuokioon)

Marsipaanin kaulitsin leivinalustan päällä,jonka pinnalle olin ripottanut tomusokeria.Laitoin tomusokeria myös kaulimeen,jotta marsipaani ei tarttuisi kiinni.Kaulitsin ohuen levyn,jonka nostin kakun päälle.Taittelin reunat kakun alle.

Koristeet kiinnitimme tyttären kanssa valkoisella sokerikuorrutteella.Kakku oli yön yli jääkaapissa kelmun alla.Sunnuntaina veimme kakun synttärisankarille.

Täytyy kehua itseään ja sanoa,että makunautinto oli todella nautittava!