Selasin eilen erilaisia leivontablogeja etsiessäni kakkureseptejä tuleviin kesäjuhliimme.Meillä juhlitaan lasten synttäreitä sekä kristallihääpäivää.Kuvien huumaamana päätin elvyttää leivontataitoani ja tässä tulevat ensimmäiset muffarit.Ohje seuraa perässä.

1246991212_img-d41d8cd98f00b204e9800998e1246991152_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ja tässä ohje:

 4            munaa

 1,5 dl     sokeria

 7 rkl       vehnäjauhoja

 3 rkl       perunajauhoja

 1 tl        leivinjauhetta

 1 tl        vaniljasokeria

n.2-3 rkl  kaakaojauhe (Fazerin Ögon)

Omenahilloa n.1 tl muffaria kohti

Sekoita kaikki muut kuiva-aineet paitsi kaakao,kulhossa sekaisin.Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.Jaa taikina kahteen osaan ja mausta toinen kaakaojauheella.

Kaada vuokien pohjalle ensin vaaleata taikinaa ja sen päälle tumma taikina.Lisää muffarin päälle omenahilloa.Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.Anna jäähtyä.

Kuorrutus:

Sekoita valmista kinuskikastiketta ja tomusokeria kunnes seos on tahnamaista.Lisää kuorrutteen päälle mantelilastuja ja siivilöi niiden päälle vielä hiukan kaakaojauhetta.

 

Olen saanut tämän ohjeen joskus äidiltäni.Itse olen lisännyt ohjeeseen vaniljasokerin,kaakaojauheen sekä omenahillon.Olemme tehneet alkuperäisellä (äidin) ohjeella onnistuneesti kääretorttupohjia.Paistoaika on silloin 5-7 minuuttia 225 asteessa.Eli ohjeella tulee kääretorttupohja tai 8 kpl reilua muffaria (muffaripellillä tehtynä).